Her støtter du prosjektet vårt

Har du lyst til å hjelpe oss å gi malawiske barn en god skolemulighet? Vi er en gutt og en jente som bor i Malawi, og jobber frivillig her. I den anledning har vi startet et prosjekt hvor vi samler inn penger for å gjennoppbygge en malawisk ungdomsskole, etter at den ble stengt i fjord. Det er garantert at 100 % vil gå rett til bygging av skolebygninger. Hver krone hjelper! Valgfri sum kan settes inn på kontonummeret under:

0530 3770 765

For mer informasjon om prosjektet, sjekk ut blogginnleggene


Støtt også ved å spre prosjektet vårt videre!

tirsdag 16. mars 2010

Dårlige tilstander i skolevesenet i Malawi

Lilongwe, 16. mars 2010

I dag fikk vi se en rapport som forteller at særlig på landsbygda i Malawi er det svært dårlige utdanningsforhold. Nytt for oss var at det i snitt er 97 barn per elev (!), og at bare 23 % av skolebarn og skoleungdom har tilgang til doer. Flere skoler vi har besøkt har hatt opp til 300 elever per lærer, og barna sitter i trærne for å få med seg undervisningen.

Dette har blant annet som følge at mange barn dropper ut av skolen, særlig jenter som til og med ikke har noe sted de kan tisse i fred.

Offisielle tall: Blant gutter fullfører 78 % femteklasse. Blant jenter fullfører 73 % femteklasse, mens bare 44 % fullfører 8.klasse. Dette er ofisielle tall, og sier lite eller ikkenoe om kvaliteten på utdanningen.

Dette er kun de som går på skolen, tallet for hvor mange barn som ikke går på skole har vi ikke konkret, men de er slående høye. Likevel, som skrevet mye om tidligere, ble altså nærmere 1000 skoler i høst stengt, noe som førte til at over 300 000 barn mistet skoleplassen sin.

Vedlagt er skannet forside fra landets største avis i dag.


Forsiden av "The Nation" 16. mars 2010

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar