Her støtter du prosjektet vårt

Har du lyst til å hjelpe oss å gi malawiske barn en god skolemulighet? Vi er en gutt og en jente som bor i Malawi, og jobber frivillig her. I den anledning har vi startet et prosjekt hvor vi samler inn penger for å gjennoppbygge en malawisk ungdomsskole, etter at den ble stengt i fjord. Det er garantert at 100 % vil gå rett til bygging av skolebygninger. Hver krone hjelper! Valgfri sum kan settes inn på kontonummeret under:

0530 3770 765

For mer informasjon om prosjektet, sjekk ut blogginnleggene


Støtt også ved å spre prosjektet vårt videre!

onsdag 16. juni 2010

Skoleprosjektet i god utvikling!

Mye er skjedd siden sist. Vi er kommet hjem til Norge, en trist avskjed med barna, familien og vennene i Malawi, og et herlig møte med venner og familie hjemme i Norge. For øyeblikket jobber vi begge heltid i Oslo; Adrian på et avlastningssenter og Eia som renholdsvikar på Riksrevisjonen, i påvente av studiehøsten.

Så til skoleprosjektet!
Vi får stadig oppdateringer fra Svend, som igjen er i jevnlig kontakt med Lawrence, om at alt går på skinner med restaureringen av skolen hans. Vi rakk å gjøre mesteparten av det formelle før vi dro, resten tar far og mor i Lilongwe seg av nå. Lawrence forteller følgende:

Daglig kommer det ungdom og foreldre innom for å høre når Lawrence Academy åpner igjen. Skoledirektøren er stolt når han svarer at han er blitt lovet at skolen kan åpne igjen etter vinterferien (som er sommerferien i Norge), det vil si i september.

Som følge av pengene fra skoleprosjektet pågår det nå bygningsarbeider for å møte de kravene som ble satt da skolen ble stengt. Nå har alle klasserommene ordentlig tak og støpte gulv, og veggene er reparert og pusset. I skrivende stund får latrinene (utedoene) og administrasjonsbygningen tak og støpt gulv. Det som gjenstår og som vi skal samle inn penger til nå, er skolemateriell, tavler, skivebord og benker.

Det utbetales også fortsatt penger til Prosperous Private School, som – for de som ikke har fulgt historien hele veien - er en annen skole som ble stengt da regjeringen hadde skoleundersøkelser i høst. Skolen ble ved hjelp av våre innsamlede midler åpnet igjen i desember, og det går for tiden meget bra med skolen. Nå støtter vi dem med diverse objekter for å øke standarden på skolen slik at de står sterkere i møte med en eventuell ny skoleundersøkelse.

For øvrig har Eia på oppfordring skrevet ett innlegg om oppholdet i Malawi og skoleprosjektet i Riksrevisjonens magasin; OBS-posten. Klikk her for å lese artikkelen. Vi må også få takke alle dere andre som har intervjuet oss, skrevet om oss og på andre måter hjulpet til med å spre budskapet!

Takk for all støtte og bidrag! Vi er utrolig stolte av det vi sammen har fått til og vet at det ikke er over enda, det har bare startet for skolene som fremover vil kunne gi et tilbud det er så sår etterspørsel etter. Dette blir ikke det siste dere hører fra oss, oppdatering kommer i løpet av sommeren når vi ser nye resultater.

Sommerhilsen fra Adrian og Eia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar